Otto Andersson lyhyesti

  • Olen 40-vuotias, kotoisin Loviisasta. 2023 minut valittiin Uudenmaan vaalipiiristä eduskuntaan ja siellä toimin myös Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana.
  • Elokuussa 2021 minut valittiin uudelleen Loviisan kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Valtuuston jäsen olen ollut vuodesta 2013 ja puheenjohtaja vuodesta 2017. Viime kunnallisvaaleissa olin Loviisan äänikuningas 774 äänellä, joka on myös kaikkien aikojen ääniennätys.
  • Olen RKP:n Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettu.
  • Olen työskennellyt RKP:n ministeriryhmän ja oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin erityisavustajana.
  • Olen aikaisemmin työskennellyt eduskunnassa RKP:n poliittisena neuvonantajana.
  • Olen opiskellut oikeustiedettä Åbo Akademissa ja Helsingin yliopistossa.
  • Opiskeluaikana osallistuin aktiivisesti opiskelijapolitiikkaan. Olen ollut Åbo Akademin ylioppilaskunnan valtuuston- ja hallituksen puheenjohtaja. Sain myös arvokasta kokemusta ollessani kahden vuoden ajan Åbo Akademin hallituksen jäsen.
  • Sotilasarvoltani olen reservin luutnantti. Suoritin asepalvelukseni Uudenmaan prikaatissa ja Reserviupseerikoulussa Haminassa.
  • Olen pienestä asti puhunut sekä suomea että ruotsia, joten olen täysin kaksikielinen. Sukutaustani kautta olen sekoitus suomenruotsalaista, karjalaista ja savolaista.
  • Vapaa-ajalla vietän mieluiten aikaa perheeni ja ystävieni kanssa. Harrastuksiini kuuluvat padel, sulkapallo ja lukeminen. Kesäisin kalastan mielelläni mökillä ja syksyllä käyn sienessä.

Kymmenen asiaa joita et ehkä tiennyt Otosta:

Kuka on suosikkinäyttelijäsi?
Tom Hanks. Eikä pelkästään siksi, että hän näyttelee Otto Andersonia elokuvassa A Man Called Otto. Forrest Gump on yksi lempielokuvistani. Pelaatko mielummin padelia rysty- vai kämmenpuolelta? Tykkään pelata kummallakin puolella ja ennen kaikkea verkolla.

Minkä suomenkielisen kirjan olet viimeksi lukenut?
Sofi Oksanen, Puhdistus, jonka luin vasta äskettäin.

Oletko koskaan kilpaillut jossain urheilulajissa?
Muutaman ottelun Tae Kwon Do:a lukio­aikoina.

Mitkä olivat ensimmäiset sanasi lapsena?
”Fafa, traktor.” Olin ilmeisen vaikuttuneena seurannut ikkunasta, kun isoisäni ajoi traktorilla ohi.

Lempikukka?
Kotimainen tulppaani.

Onko tullut luvattua jotain, jota olisi pitänyt miettiä vähän enemmän ensin?
Olen luvannut juosta Jukolan viestissä nyt kesällä Porvoossa. Viimeksi suunnistin armeijassa, aika vaatimattomalla menestyksellä. Ja se oli päivällä.

Hillo vai mantelimassa?
Miksi on pakko valita, kun tykkään molemmista?

Kuka on poliittinen esikuvasi?
Moni henkilö, jonka kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä vuosien saatossa nuoriso-, opiskelija ja kuntapolitiikassa sekä päivätyössäni eduskunnassa että hallituksessa.

Onko sinulla salaista taitoa?
Pystyn kokoamaan Ikean huonekaluja hermostumatta.

Otto Andersson Eduskuntavaalit 2019

Otto Andersson