Otto Andersson Riksdagsvalet 2019

Loviisa on hieno kaupunki, yhdessä voimme tehdä siitä vielä paremman

Haluan jatkaa työtä Loviisan puolesta. Asiat eivät tapahdu itsestään, vaan ne vaativat pitkäjänteistä työtä. Haluan, että Loviisa on elinvoimainen kaupunki, jossa on hyvä kaksikielinen palvelu ja asukkaat voivat hyvin, jossa koko kaupunkia kehitetään, jossa uusia työpaikkoja syntyy ja yritykset voivat onnistua.
Politiikka on joukkuepeliä. Tuloksia tehdään yhdessä, ei yksin. Avain menestykseen on yhteistyö yli puolue-, kieli- ja kuntarajojen. Moni meille Loviisassa tärkeä asia päätetään kuntamme ulkopuolella. Siksi meidän on tehtävä aktiivista vaikuttamista hallituksen ja eduskunnan suuntaan. Työtä Itäisen rantaradan puolesta on esimerkiksi jatkettava.

Loviisan terveyskeskuksen ja Porvoon sairaalan tulevaisuus on turvattava

Sinun tulee myös jatkossa saada hoitoa ja hoivaa Loviisassa sekä Porvoon sairaalassa. Vanhustenhuollon tulee olla lähellä, omassa kunnassa ja kotihoidon on toimittava. Meidän on myös harkittava ns. liikkuvan terveysaseman käyttöönottoa Itä-Uudellamaalla.

Kasvua Loviisan, tarvitsemme lisää kuntalaisia ja uusia yrityksiä

Kaikki palvelumme rahoitetaan veroilla. Voidaksemme turvata palvelut tulevaisuudessa tarvitsemme lisää asukkaita, uusia työpaikkoja ja yrityksiä, jotka tuovat enemmän verotuloja.
Meidän on markkinoitava koko Loviisaa enemmän, niin maaseutua, saaristoa kuin kaupunkia. Tätä on tehtävä nyt, kun moni koronapandemian myötä etsii vaihtoehtoja pääkaupunkiseudulla asumiseen ja etätyö on lisääntynyt.
Asuntomessut ja markkinointikampanjat ovat tärkeitä, mutta kaikkein parhaimmat markkinoijat ovat tyytyväiset kuntalaiset ja yritykset Loviisassa. Ratkaisevaa ovat toimivat palvelut, paremmat joukkoliikenneyhteydet ja yrittäjäystävällisyys.

Loviisasta Suomen yrittäjäystävällisin kunta

Meidän on tarkasti kuunneltava paikallisten yrittäjiemme ehdotuksia, aktiivista vuoropuhelua tarvitaan. Kaavoitus- ja lupaprosessien on oltava nopeita, sujuvia ja ennakoitavia.

Koulu ja päiväkoti ovat kaupungin tärkeimpiä tehtäviä

Laadukkaaseen varhaiskasvatukseen ja koulutukseen tulee panostaa. Suomen- ja ruotsinkielinen lukiokoulutus on turvattava Loviisassa. Yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa tulee kehittää paremmat mahdollisuudet oppisopimuskoulutukseen.

Yhdistystoiminta ja vapaaehtoistyö on turvattava

Loviisanseudulle tunnusomaista on vapaaehtoistyö ja yhdistystoiminta esimerkiksi urheilun, kulttuurin, nuorisoseurojen ja VPK:n saralla. Haluan, että yhdistyksillämme on myös jatkossa hyvät edellytykset toimia.